СПА столицата отпразнува Световният ден на водата

0
1003

     В 10:30ч. на пл. „Николай Гяуров“ тържествено бе отбелязан Световния ден на водата. Община Велинград и ВКТВ Велинград за поредна година организират Празник на водата под надслов „ Капка вода-живот и вечност“.

    Сред официалните гости бяха зам.-кметът Светла Томова,  управителят на ВКТВ ЕООД-Велинград Йордан Нанов,  общински съветници, кандидати за народни представители, представители на ВиК дружествата от  област Пазарджик, граждани и гости на Спа столицата.

     В своето слово зам.- кметът Светла Томова се обърна към всички: „Водата на Велинград е един от природните ресурси, които правят града ни истински шедьовър на природата, омагьосващ своите посетители. Тя е скъпоценен дар от майката природа – извор на живота.“

Г-н Нанов също поздрави присъстващите по случай деня на водата.

         Празничната програма бе открита с емблематичните за Велинград Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев“ с ръководител Биляна Масларова. Невероятните танцьори от Ансамбъла на Нешка Робева, се погрижиха за настроението на присъстващите. Участие взеха и Мажоретен състав при ОУ ,,Неофит Рилски” с ръководител  Олга Билярова и Фолклорни състави при ВИК – дружества.

     По повод Световния ден на водата бе организиран ученически конкурс под мотото „Чиста вода – здраве за всички” в категории – есе, стихотворение,разказ, рисунка, снимка, плакат и презентация. Участие взеха ученици от три възрастови групи и представители на пенсионерски клубове във Велинград.  Професионално жури оцени участниците и класиралите се на първо място получиха плакет с грамота от г-жа Томова и г-н Нанов. За всички участници в конкурса имаше поощрителни  награди.

Вашият коментар