200 деца озариха „Клептуза“ на Втория детски фолклорен фестивал във Велинград

0
1273

     За втора поредна година ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий -1905“ под патронажа на кмета на Община Велинград  д-р Костадин Коев, организират Детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми“.

     Тази година той съвпадна с международния ден на земята, като по този повод, организаторите на фестивала засадиха туи пред читалището в кв.Чепино.

      В 10:30 ч. участниците поведоха  с дефиле официалните лица: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, Мариана Зинкова директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности“, Илиана Гешева ст.експерт в дирекция „ХСД“, граждани и гости на Велинград към езерото „Клептуза“, където кметът официално откри Втория детски фестивал „Клептузки ритми“. Той поздрави всички участници, ръководители и организатори, като им пожела: „Оценявайки изключителната Ви заслуга и приноса на положения от вас труд за развитието и популяризирането на танцовото и певческото изкуство, Ви поздравявам и Ви пожелавам здраве, сили и вдъхновение за нови творчески и професионални успехи, много енергия и амбиция, за да продължите да предавате на бъдните поколения традициите и културата на народните танци, песни и музика!“

     Участие във фестивала  взеха 200 деца от 6 фолклорни състава от Велинград, Пазарджик, Дупница, Ракитово и Костандово, които чрез магията на българския фолклор огласиха и озариха „Клептуза“-емблемата на СПА столицата на Балканите.

     Фестивала завърши, като всички присъстващи извиха традиционно хоро, около езерото.

 

Вашият коментар