Консултативния съвет по туризъм с предложение за казуса „Клептуза“ и отдаване на общински паркове на концесия

0
560

     На провело се заседание на Консултативния съвет по туризъм на 12 юни тази година, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Велинград и Западни Родопи отправиха две предложения до кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев и до председателя на Общинския съвет , парковете в града да бъдат отдадени на концесия ,както и предложение за визията и бъдещото стопанисване на района около „Клептуза“.

     В предложението са посочени три зелени терена: парковете „Вельова баня“, „Финансовото“ и „Лятно кино“.

     Според СХР Велинград – Западни Родопи в момента сградите и съоръженията в района на „Клептуза“ са сериозен проблем за имиджа на туристическата дестинация Велинград и създават реална опасност за всички посетители. Затова се предлага ръководството на общината да вземе последователни мерки за решаване на проблема.

     В предложението е фиксиран срок. До 1 месец да се изготви количествено-стойностна сметка по идейния проект за „Клептуза“, който през 2014 г. спечели проведения от общината конкурс. В зависимост от калкулациите спешно да се потърси подходящо финансиране по европейска програма или кредит от ФЛАГ и в най-кратък срок да започне реализацията на проекта, за да може през 2018 г. „Клептуза“ да посрещне с нов облик празниците по случай 70 годишнината от обявяването на град Велинград.

     Предложенията са факт и предстой разглеждане от Общински съвет и обществен дебат. В зависимост от мнението на гражданите и решенията на Общинският съвет Община Велинград ще пристъпи към конкретни действия за тяхното реализиране.

Вашият коментар