Нестинарски танц в петия ден от Велинградски празници на културата

0
693

     На 5-ти юли /сряда/ част от Велинградски празници на културата, бе  Шестата Национална конференция по медицински и здравен туризъм, на която Три дни във Велинград водещи експерти  ще дискутират на тема „Профилактика и превенция на здравето“.

     Децата от ателиетата на лятното училище „Да съхраним красотата на миналото” втори ден продължават да творят  дърворезби, различни фигурки от глина- свещи, солнички, чаши, кутийки за бижута и др., а чрез метода мокро пластене, успяха да изработят обеци, колиета и прекрасни цветя от вълна.

     От 11:00ч. на централен минерален плаж под мотото „Синьо лято” община Велинград съвместно с  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ организираха множество игри и забавления за децата.

     В 18:00ч. сцената на пл. „Николай Гяуров” се превърна в арена на танцови битки, където малките грации от КСТ „Импулс” се съревноваваха помежду си.

     В богата и цветна програма танцов ансамбъл „Перун”, смесена  група за градски фолклор към НЧ „Петнадесети септември 1903-1909”  от Община Разлог и местният ансамбъл „Чепино” с детски ансамбъл „Чепинче” при ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1905”, показаха пъстротата и красотата на българския фолклор.

     Страхотен спектакъл представиха фолклорен танцов състав „Нестини” към Лесотехнически университет гр. София.

     Кулминацията на вечерта бе нестинарят Илиан Йорданов, който изпълни уникалния си танц върху жарава под звуците на специален музикален съпровод. 

 

Вашият коментар