Внушително представление на Бага -Тур в центъра на Велинград

0
863

 

     На 7 юли  наситената програма за Велинградски празници на културата 2017г. продължи  да предизвиква интереса на  граждани и гости,  към ателиетата на лятното училище „Да съхраним красотата на миналото”,където деца изработваха дърворезби, различни фигурки от глина, обеци, колиета и прекрасни цветя от вълна.

     От 11:00ч. в  Лесопарк „Двореца”, децата от ЦНСТДМУ и ЦНСТДМБУ Велинград, както и гости на СПА столицата, творяха своите произведения в Арт ателието „Всички сме специални и неповторими”.

     В празниците на културата са включени и спортни прояви,  част от тях бе и футболния турнир, провел се от 17:00ч. на градския стадион.

      От 19:00ч. на сцената с цялата си прелест и грация, Йоана Сукиязова и партньора и Иван Петров, предсавители на клубовете „Невтохимик-78” Бургас и КСТ „Импулс” Пазарджик, доказаха за пореден път своите постижения в областта на спорните танци. На сцената блесна и самородния талант Гого от „Гого мюзик”, последван от талантливата Анжелина Денчева, която със своя артистизъм и ангелски глас, плени сърцата на присъстващите.

     Спектакъла на прабългарската школа за оцеляване „БАГА-ТУР”, спря дъха на публиката със тяхното внушително представление. Багатурите направиха потресаваща възстановка, като показаха древни техники с бойни оръжия- лък, меч, тояга и бич, както и оцеляване  в дивата природа.

     Концертната програма завърши с представяне на Детско- юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-Венче”, които показаха пъстротата и красотата на българския фолклор.

Вашият коментар