Велинград домакин на Национално съвещание на директорите на Центровете за подкрепа за личностно развитие

0
237

     На 8 ноември във Велинград бе открито Национално съвещание на директорите на Центровете за подкрепа за личностно развитие. Събитието се организира от  Национален дворец на децата към министерството на образованието и науката и „ЦПЛР-ОДК”-Велинград.

      Официални лица на форума бяха Татяна Досева- директор на Националния дворец на децата, г-н Кръстев- представител от МОН, Катерина Мирчева- директор на „ЦПЛР-ОДК”-Велинград, Мариана Зинкова- директор на дирекция „ХСД”, на която бе връчен приз на Община Велинград за „За принос в развитието на детското творчество”.

   В рамките на събитието, което ще продължи три дни, ще бъдат разгледани Нормативни документи на ЦПЛР и програма за творчески ваканции на Националния дворец на децата/НДД/. Ще бъде обсъден и Националния календар за изяви по интереси за учебната 2017/2018 година, програма за мерките  за закрила на деца с изявени дарби и други въпроси свързани с дейностите за подкрепа за личностно развитие, трудови-правни консултации, квалификация на педагогическия персонал в ЦПЛР и перспективи за развитие  на дейностите за подкрепа за личностно развитие.

Вашият коментар