За трета поредна година Велинград стана най- голямата работилница за писане на великденски яйца в България

0
293

      За трета поредна година Велинград стана най- голямата работилница за писане на великденски яйца в България.

     На Велики четвъртък от 11:00ч. на пл. „Николай Гяуров” се проведе Третото „Голямо писане на великденски яйца от Чепинския край“. Организатори на събитието са Община Велинград, Исторически музей и вестник „Темпо” със съдействието на ПГД „Иван Вазов“, ЦПЛР-ОДК, ОП „СИП и ТИЦ“, „Премиера-257“, „Бейкърс“ ООД и „АРТЕ Спа и Парк хотел“.

     Кмета д-р Коев приветства присъстващите и  даде старт на „Голямото писане“ в което символично по повод 70 годишния юбилей на Велинград се включиха 70 деца, които изписаха третото  100 килограмово дървено яйце, изработено от учениците на ПГД ,,Иван Вазов”.

     Около 400 души се  включиха и изписаха своето яйце с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти.

       Официални лица на събитието бяха: кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-кметовете Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов.

      Връчени бяха награди на децата класирали се на първо место в конкурса на ЦПЛР-ОДК „Великднски писани яйца от Чепинския край“. Традиционно се проведе и томбола с много изненади и награди за участниците в „голямото“ изписване на яйцата.

   Водещите на събитието бяха популярния телевизионен водещ Иван Звездев и фолклорната изпълнителка Ана-Мария.  Във Великденската празнична програма участие  взеха: Славея на Велинград-Мариам Маврова, театралната школа и щколите по саксофон и журналисти към ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, ДЮВИШ „Звънче”, Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и ПАНПТ,,Чепино”.

     В продължение на Голямото писане на яйца Ви каним на 7 април /Велика събота/ от 11:00ч. на зелените площи при хотел „Arte Spa & Park Hotel” където ще се опитаме всички заедно да поставим  рекорд на Гинес за най-голямото боядисване на великденски яйца в света. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Pavell & Venci Venc.

Вашият коментар