Почина велинградският общественик Цветан Котев

0
291

     На 68-годишина възраст почина дългогодишния председател на НЧ „Отец Паисий“ във Велинград и на МИГ „Белово, Септември, Велинград“ – Цветан Котев.

    Той е роден във Велинград 31 януари 1950. От 2011 г. е избран за Председател на Местна инициативна група „Белово, Септември, Велинград”.

     От 2008 г. е Председател на НЧ „Отец Паисий – 1893”, гр. Велинград, а от 1998 г. е без прекъсване член на неговото настоятелство.

   Цветан Котев е дългогодишен член на Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, гр. Велинград, и понастоящем е Председател на Общински читалищен съюз.

    Целият му жизнен път е белязан от самодейния театър, още от детска възраст той присъства на репетициите на своите родители – самодейци, както и е оркестрант в състава на Младежкия духов оркестър още от годините на неговото създаване. Първата си сериозна роля получава на 28 години и оттогава е играл в над 30 постановки. Той е ръководител на театралния състав към читалището повече от 20 години и има сериозен принос за между културния обмен в страната и чужбина между различните състави в художествената самодейност.

Погребението на Цветан Котев ще състои в събота /14 април/.

Поклон пред паметта му!

Вашият коментар