Велинград почете Ботев – 142 години безсмъртие

0
208

    Тържествената програма за Денят на Ботев във Велинград започна с възпоменателна вечерна заря-проверка на 1 юни в двора на  ОУ „Христо Ботев” в кв. Каменица. Тя бе организирана съвместно от община Велинград, ПГГС „Христо Ботев” и ОУ „Христо Ботев”.

       Зам.-кметът Светла Томова поздрави присъстващите и припомни историческата значимост на делото на поета-революционер Христо Ботев.

      С почетен злап представители на клуб “Родопчани” от НК “Традиция” дадоха старта на прекрасна заря, която озари небето над Велинград.

       На 2 юни се състоя поклонение по случай 142 години от гибелта на великия български революционер  Христо Ботев. Пред паметника му в центъра на Велинград, в почетен караул застанаха членове на клуб “Родопчани” от НК “Традиция”. Енорийски свещеник- отец Иван отслужи панихида в памет на всички знайни и незнайни герои отдали живота си за свободата на България. С вой на сирени, едноминутно мълчание и поднасяне на цветя велинградчани се преклониха пред големия българин Христо Ботев. В тържеството се включиха децата от Хора на малките към ЦПЛР-ОДК.

Вашият коментар