Цветан Цветанов и д-р Костадин Коев направиха първа копка за изграждане на нова детска градина в с. Драгиново

0
1017

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ  и председател на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов, кметът на община Велинград  д-р Костадин Коев и кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, направиха „Първа копка“ на нова детска градина „Пролет“  в с. Драгиново.

До момента децата се помещаваха в дървени бараки на 38 години, които  са опасни и в окаяно състояние.  С помощта на Правителството и поет ангажимент на г-н Цветанов, през 2015 година, този проект вече е в изпълнение. Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв.
Подчертах, че децата са бъдещето на България и затова трябва непрекъснато да инвестираме в тях и пожелах на малките си приятели от с. Драгиново успешна нова учебна година. Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места,като освен нова масивна сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки, ограда, самостоятелен кухненски блок и геотермално отопление за зимния период. Проекта е на стойност 1 600 000 лева и трябва да приключи в срок от 12 месеца.

Пред събралите се хора г-н Цветанов изтъкна, че новата детска градина ще бъде перла сред строителните работи във Велинград. Благодари на д-р Костадин Коев и Бисер Маджиров за неуморната работа която полагат за постигането на видимите резултати.  Сподели още, че  последните 3 години в  община Велинград са инвестирни 24 милиона лева по различни оперативни програми.

Градоначалникът от своя страна благодари за подкрепата от държавата и лично от г-н Цветан Цветанов, като му връчи плакет, по случай 70 годишнината на Велинград за заслуги в развитието на Велинград. оителните обекти в Община Велинград. Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв.
Подчертах, че децата са бъдещето на България и затова трябва непрекъснато да инвестираме в тях и пожелах на малките си приятели от с. Драгиново успешна нова учебна година.
В рамките на церемонията по полагането на първата копка на новата детска градина, кметът на Велинград д -р Костадин Коев ми връчи почетен плакет за заслуги за развитието на Велинград. Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв Новото детско заведение ще има капацитет от 150 места, като освен нова сграда, ще бъде оформено и ново дворно пространство с детски площадки и ограда, самостоятелен кухненски блок и модерно геотермално отопление през зимния сезон. Проектът е на стойност 1,6 млн. лв

              На събитието присъстваха още народните представители Димитър Гечев и Сегрей Кичиков, председателят на ОбС Велинград Али Мреков, общински съветници,зам.-кметът Исмаил Моллов, кметове на кметства, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, директорите на детските градини във Велинград, служители на общинска администрация, много граждани и гости.

           Възпитаниците на ДГ „Пролет“, талантливите и гласовити „звънчета“ от ДЮВИШ „Звънче“ и мъжка фолклорна група при НЧ „Васил Левски 1904“ зарадваха присъстващите с изпълненията си.

Вашият коментар