Кметът д-р Коев посрещна посланиците на 36 държави от четири континента

0
841

     Всяка година представителите на дипломатическите мисии в България правят традиционното си опознавателно пътуване.

     Ръководството на Община Велинград, начело с кмета д-р Костадин Коев и председателя на Общинския съвет Али Мареков, както и заместник-кметовете Атанас Палигоров, Светла Томова и Исмаил Моллов очакваха гостите, които пристигнаха с атрактивната ретро-теснолинейка.

     Със стръкче здравец, много усмивки и питка с мед прекрасните деца на Велинград посрещнаха гостите, които бяха изключително впечатлени от пътуването и от топлия прием.

     Министерство на външните работи, което е организатор на събитието, избра Велинград за домакин на височайшата визита, а директорът на Дирекция „Държавен протокол” г-н Светлан Стоев, сподели че изборът не е случаен. Двете знакови годишнини, които чествахме са една от тях, а известността на Велинград, като СПА столица на Балканите е другата причина.

     Трийсет и шестимата посланици, представители на четири континента ще посетят още най-големия на Балканите и единствен в България производител на хмел – фирма „Булхопс”,  ще посетят и килимарския цех в Костандово, както и високопланинската база за подготовка на спортисти – „Белмекен”.

 

Вашият коментар