ЕДИН ОТБОР, ЕДИН ГРАД, ЕДНА СТРАНА!

0
214

     Амбицията на „Да изчистим България заедно“ е да съберем отбора и да направим света по-чист.

     От името на Община Велинград, бихме искали да Ви поканим заедно да подкрепим инициативата на БТВ „Да изчистим България заедно“, като се включим активно в почистването на 15.09.2018 год. и покажем, че можем да сме един отбор. Главната роля на инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат в доброволци за един ден, в неизменими посланици на каузата да направим България чиста.Всяка държавна/ общинска администрация, бизнес структура, браншова организация, НПО, ученичеси клуб, училищно настоятелство и др., която има желание да организира своите членове, служители, поддръжници да се включат в националната кампания „Да изчистим България заедно“ е добре дошла да се включи в Деня на голямото почистване на 15 септември.

     При желание за участие до и на 15.09.2018 год., в сградата на Общинска администрация – Велинград, стая № 44, ще се раздават чували и ръкавици.  Всички допълнителни материали – метли, лопати, косачки, резачки и др. трябва да подсигурите сами.

Определените места нуждаещи се за почистване от Община Велинград са:

  1. Топилата в кв.Чепино и района около „Радонова баня“
  2. Парк „Клептуза“
  3. Зелени площи (ливадите) в района под кв. „Анезица“
  4.  ул. „Цар Самуил“

       Пункт „Том и Нези класик

  1. Скатът под х. Бор“ и района  около Кръста
  2. Местност Чолаков чучур
  3. Парк „Вельова баня“                               
  4. Парк „Боров парк“
  5. Района около последна спирка кв. „Чепино“
  6. Района около„ Калъчов мост“

11.По пътя от ПГ по горско стопанство „Христо Ботев“ до Горски пункт

     При почистването на други  места, които сте набелязали за мръсни точки (например: вход и изход на града, речни корита, гробищни паркове, около и в детски градини, училища, между блокови пространства, почистване на улици пред домове), когато сте готови с почистването на избраното от Вас място, отпадъците се струпват в завързани ПВЦ чували, в и около кофите за отпадъци, след което се обаждате на посочените телефони за координация и информация.

Начален час на почистването – 10.00 ч.

 

    За повече информация:  тел: 0889/ 404089  и 0359/ 5 21-10 дежурен Община Велинград.

 

 

 

Вашият коментар