С вой на сирени и заря проверка Велинград тържествено отбеляза деня на Ботев

0
316

    Tържественото отбелязване на деня на Ботев започна в навечерието на 2 юни с възпоменателна вечерна заря- проверка в памет на Христо Ботев и геройски загиналите знайни и незнайни войни за свободата и независимостта на България.
Събитието е съвместна инициатива на Община Велинград, ОУ „Христо Ботев“, ПГГС „Христо Ботев“.
     Под звуците на Представителен духов оркестър „Димитър Мечев“ с диригент Огнян Митонов, мажоретен състав с художествен ръководител Биляна Масларова и строй на блоковете от ученици в двора на ОУ „Христо Ботев”, бе изпълнена тържествената заря-проверка.
    На 2 юни от 11:50ч. пред паметника на Христо Ботев с почетен караул от РК „Родопчани“, отец Иван отслужи панахида в памет на поета-революционер. С вой на сирени и едноминутно мълчание бяха почетени и геройски загиналите за свободата на България. Децата от ВГ „Караоке” изпълниха патриотични песни, а малката Ангелинка Маркова прочете авторското си стихотворение „За Ботев”.
    Официални лица на събитието бяха зам.-кметът на Община Велинград Атанас Палигоров, председателят на ОбС- Велинград инж. Али Мареков ,общински съветници, служители на Общинска администрация и председателят на СОСЗР.
    Венци и цветя бяха поднесени от Общинска администрация, Общински съвет- Велинград, представители на политически партии, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Исторически музей-Велинград, представители на училища, граждани и гости.
    Венци и цветя бяха поднесени и на паметника на Николай Гяуров по повод 15 години от гибелта на световно известния велинградски оперен певец.

Вашият коментар