Прерязаха лентата на новоизградения Клуб на пенсионера в с. Драгиново

0
404

 

 

     На 6 септември- 134 години от Cъeдинeниeтo нa Княжecтвo Бългaрия и Изтoчнa Румeлия, радостно събитие събра жителите на с. Драгиново- откриването на Пенсионерски клуб. Всички гости бяха посрещнати по стар български обичай с питка, мед и сол от деца в народни носии.

     На празничното събитие присъства лично кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, който поздрави присъстващите като каза: „Щастлив съм, че успяхме с общи усилия и най-вече с неуморния труд на кмета на с. Драгиново г-н Бисер Маджиров, да направим едно място, в което нашите родители, хората от третата възраст ще могат да се събират, да провеждат дейности и мероприятия от социален, здравен и културен характер за възрастните хора. Това е поредната придобивка на с. Драгиново, по време на мандата на г-н Маджиров. След изграждането на пътя Велинград-Драгиново, след асфалтирането на улици в селото, изграждането на прекрасната Детска градина, дойде ред и на този клуб, в който ще можете да поддържате социалните си контакти, да си говорите за политика, за спорт, за филми и за нещата които ви правят щастливи. Сега вече можем да кажем, че Драгиново се превръща в достойно село от Европейския съюз.”

     Д-р Коев подари красива дърворезба, символизираща мира и съединението, изработена от учениците от ПГД „Иван Вазов”. 

     Кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, изказа своята благодарност и признателност за подкрепата на д-р Коев за изграждането на клуба и създаване на средище за хората от третата възраст, както и за всичко което се направи за селото.

    Лентата прерязаха д-р Коев, г-н Маджиров и гл. мюфтия Мустафа Хаджи.

     На събитието присъстваха още и зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, зам. – председателят на ОбС- Велинград Любомир Перчинков и служители на общинска администрация.

     Подготвена бе и празнична програма, в която взеха участие най-малкия самодеец в селото Денис Джураков и изпълнителите от Ансамбъл за изворен фолклор Драгиново.

     Празникът премина с много песни, танци и добро настроение.

Вашият коментар