ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

0
226

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО

ПОВОД

110 ГОДИНИ ОТ НАЧАЛОТО  НА МУЗЕЙНОТО ДЕЛО В ЧЕПИНСКИЯ КРАЙ И УЧРЕДЯВАНЕТО НА ПЪРВИЯ МУЗЕЙ В РОДОПИТЕ – АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ В С.КАМЕНИЦА

 

УВАЖАЕМА Г-ЖО ВЕЛЕВА,

                          УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА МУЗЕЙНИ СПЕЦИАЛИСТИ,

                                                           ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ НА МУЗЕЙНОТО ДЕЛО,

     Най-сърдечно Ви поздравявам с юбилейното честване по случай 110 години от създаването на една от значимите културни институции в страната – ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ- ВЕЛИНГРАД! Вече единадесет десетилетия първият български музей в Родопите дава възможност на своите посетители да се докоснат до притежаващите сакрална стойност веществени и документални следи на богатото културно-историческо наследство на Чепинския край. В светлината на юбилея желая от сърце авторитетът на музея да расте, да се разширява присъствието му в духовното пространство  и да се утвърждава достойното му място в културния живот на Велинград и страната! Смело отстоявайте мястото си на важен просветен и културен център!

     Музеят е тръгнал от далечната 1909 г. Променил е постройки, образи и гласове, музейни програми и експозиции, но е запазил неизчерпаемия  дух, любовта към родния край и Отечеството, достойнството, възрожденския плам и куража на първите! Запазете силата на духа, волята и енергията си! Бъдете горди, че сте наследници на една славна институция и неунищожима традиция! Вашата родолюбива дейност е високо ценена, защото е пазител на българщината и извор на неизчерпаема жизненост в културния небосклон!

    Пожелавам Ви крепко здраве, много сили и дръзновение в стремежа към високи професионални успехи и достижения за осъществяването на благородната патриотична мисия по опазване, съхраняване, популяризиране и предаване на идните поколения на свидната ни родна история!

 

                                                    Председател на ОбС-Велинград                                     /инж.Али Мареков/

Вашият коментар