Школският звънец отново събра децата в класните стаи

0
122

 

 Новата учебна година започва нормално във всички училища и детски градини на община Велинград. Някои от тях посрещат възпитаниците си в нови сгради, ремонтирани стаи или с ново оборудване и обзавеждане, което доказва стремежа на директорите и екипите им към подобряване на материалната база и повишаване на качеството на образователния процес. 

     6.5 млн. лв са вложени в по-добри условия за образование на територията на общината. В двете иновативни велинградски училища днес бяха открити новооборудвани по последна технология кабинети. По-добрата материална база и доброто заплащане на учителите са предпоставка за по-доброто качество на българското образование, което е приоритет не само на правителството, но и на цялото ни общество. 

    Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев откри учебната година в ИСУ „В. Левски” и пожела: „Уважаеми учители, провокирайте мисленето на нашите деца, за да изграждат от рано правилна преценка за средата, в която живеем! А вие ученици се научете да приемате предизвикателствата, да усвоявате знанието сега, за да може в бъдеще да разчитаме на Вашите умения и перспективно мислене! Искрено желая на всички успешна учебна година!”

     Заместник – кметът Светла Томова честити празника в ИСУ „Св.Св. Кирил и Методий” и пожела през учебната 2019/2020 година децата да открият още много интересни хоризонти, свързани с науката и света около тях, защото силата на знанието, променя съвременния свят! 

   Представители на общинска администрация уважиха празника в общинските училища и изразиха своята благодарност и респект към учителската професия.

 

Вашият коментар