Дестинация Велинград с впечатляващо представяне на форум в Молдова

0
347

 

 

     По повод Световния ден на туризма 27 септември Българското посолство в Молдова за първи път организира представяне на туристически дестинации от България пред заинтересована аудитория. От посолството поканиха представители на три наши курорта– Велинград – за СПА туризъм, СОК „Камчия”- за оздравителен туризъм и К.К. „Пампорово” – за зимен туризъм. Интересът към форума, който се проведе в най-новия хотел на столицата Кишинев, беше много голям. Присъстваха Посланикът на Република България в Молдова Н.П. Евгени Стойчев, представители на дипломатически мисии, молдовски туристически агенции, ректори и преподаватели от университети с туристически профил, туроператори, студенти.

     Велинград беше представен от д-р Таня Беличенова – главен експерт по балнеология, СПА и УЕЛНЕС на дестинация Велинград и Западни Родопи и от Антоанета Белухова – главен експерт в Туристически информационен център. Презентацията предизвика изключително голям интерес. 

     Бяха проведени 22 срещи В to В, на които д-р Беличенова изчерпателно отговори на всички поставени въпроси: за факторите, влияещи благотворно върху здравето, състава на минералните води във Велинград , показанията за лечение, спа процедурите във велинградските хотели и др.

     Голям интерес проявиха и ректорите на университетите за провеждане на стаж през месеците юни-август във велинградските хотели. Поради изключително силното представяне на Община Велинград и СХР Велинград и Западни Родопи, лично г-жа Svetlana Ghelan – Генерален мениджър на най-голямото туристическо изложение в Молдова отправи покана към Велинград за участие в предстоящото „МОЛД Експо- 2020“ на преференциални цени.

     Част от официалните гости са посещавали Велинград и бяха с отлични впечатления от хотелите ни. 

    Интересът е много голям и от страна на туроператорите, които направиха предложение за провеждането на инфотур.

 

Вашият коментар