Три велинградски хотела са в брошурата за популяризиране на българския балнео и спа туризъм в Германия

0
377

     Както стана ясно от последния конгрес на Българския съюз по балнеология и спа, България е 15-та държава, чиито възможности за балнеолечение и извънболнична терапия са признати за ефективни от 109-те задължителни здравни каси в Германия. Над 70 млн. здравноосигурени германци ще могат да идват за балнеолечение и физиотерапия у нас, за което ще се заплаща чрез германската Асоциация на здравните каси. Досега Асоциацията е сертифицирала 26 български спа центъра и балнеосанаториуми, които са членове на БСБСПА и ще могат да предлагат тези услуги.
С цел популяризиране и реклама на българските хотели на германския пазар в тази посока Германо-българската индустриално-търговска камара, съвместно с БСБСПА подготвиха луксозна брошура. Три велинградски хотела са включени в нея – „Рич”, Св. Спас” и „Бор”. Това се случва благодарение на членството на община Велинград в БСБСПА и целенасочената работа на общинското ръководство в посока популяризиране на дестинацията и по-специално балнео, спа и здравния туризъм като основен приоритет за постигането на целогодишна заетост на хотелската база. В тази връзка кметът на община Велинград д-р Костадин Коев взе участие в кръгла маса, която се проведе в Берлин в началото на месец март тази гидина. Тя бе организирана от Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Германо-българската индустриално-търговска камара. Тогава пред германския бизнес бяха представени възможностите за здравен туризъм в България в съвременни модерни сертифицирани бази и уточнени финалните стъпки за реализацията на проекта за работа с германските здравни каси.
     Съвместната дейност със Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи” и голямата подкрепа на БСБСПА дават възможността и Велинград да стъпи на големия здравен пазар в Германия.

 

Вашият коментар