Обява за подбор на преброители и контрольори

0
464

 

Централната комисия по преброяването

уебстраница: https://census2021.bg/

Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

Инструкция за организация,подготовка и провеждане на пробно преброяване на населението и жилищния фонд през 2020 г.

Организационен план

Временна общинска преброителна комисия

 

Адрес:

гр. Велинград, бул. „Хан Аспарух № 35

 

Контакти

Телефон: 0886580726 – Лъчезара Попова

E-mail: obshtina@velingrad.bg

 

Обява за подбор на преброители и контрольори

От 24 февруари до 6 март стартира набирането на преброители и контрольори за пробното преброяването на населението и жилищния фонд само в кв.Чепино, кв.Анезица (гр. Велинград), с.Света Петка и с. Чолакова, община Велинград.

Заявления (по образец), придружени с автобиография (по образец) ще се приемат в административната сграда на Община Велинград, с адрес: гр. Велинград, бул. „Хан Аспарух” № 35, ет. 1 (деловодство)

 

Задължителни изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са:

  • Да са навършили 18 години, да имат поне средно образование,
  • да не са осъждани или за тях да не текат съдебни действия.

 

Полезно за работата им, но не задължително условие, ще бъде да имат опит в сферата на образованието (учители и възпитатели), администрацията (областни и общински служители или други държави служители), финансите, счетоводството, социалното подпомагане, социалните дейности, здравеопазването и други.

Не се допуска кандидатите да са данъчни и финансови инспектори, полицаи, съдебни изпълнители, военнослужещи.

Преброителите и контрольорите ще имат възможност да използват Информационна система „Преброяване 2021“ и да въвеждат събираната информация от преносими и стационарни устройства, но трябва да разполагат със собствени (таблети, смарт телефони, лаптопи, настолни компютри) и да имат опит в работата и използването им.

Всички преброители и контрольори ще преминат през обучение, на което ще бъдат разяснени правата и задълженията им, както и начинът на попълване на преброителните карти. След успешно завършено обучение, те ще получат необходимите материали за предстоящата работа.

Общинската преброителна комисия за община Велинград информира кандидатите за преброители и контрольори, че от тях се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа в определения от закона срок. Заплащането на техния труд ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.

 

Формуляр на Заявление – Изтегли от ТУК

 

Формуляр на Автобиография – Изтегли от ТУК

 

Вашият коментар