Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в община Велинград

0
262

 

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в община Велинград

 

   Премиерът Бойко Борисов, Министърът на финансите Владислав Горанов и Министърът на образованието Красимир Вълчев бяха на посещение в община Велинград на 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Те гостуваха на  Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” и на ОУ „Д-р Петър Берон” в с. Биркова. Официални лица бяха и Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народният представител Димитър Гечев, зам.-кметът Светла Томова, председателят на комисията по образование в ОбС-Велинград Емил Моллов , началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова и др. 

   Премиерът инспектира как е извършен ремонта на сградата в Професионалната гимназия, както и на физкултурната, многофункционалната и фитнес зали в учебното заведение. Борисов бе посрещнат от деца в носии с питка, за което той благодари. Разгледа почти всички кабинети в училището, включително и този за оценка на трофеи от дивеч. В училището показаха препарирани уникални екземпляри от местната фауна, някои от които са вече изчезнал вид. 

   Кметът д-р Коев благодари на правителството за предоставената  възможност да  бъде обновена професионалната гимназия. Той сподели с г-н Борисов, че училището се нуждае от общежитие за децата които не са от града, а те са около 40% от 15 области в страната. Д-р Коев каза, че има готовност с проект или вариант да се ремонтира друга постройка, която е собственост на Областно пътното управление.

      Борисов  се обърна към финансовия и образователния министър  за съдействие да се осъществи идеята.

   След като приключи  визитата в НПГГС „Христо Ботев”, официалните гости се отправиха към с. Биркова и ОУ „Д-р Петър Берон”. Там бяха посрещнати от кмета на селото Красимир Коруджиев, директора на училището Муса Чолаков  и местни жители, при спазване на социална дистанция. С емоционално обръщение всички те благодариха на г-н Борисов, на правителството и на кмета на община Велинград д-р Коев за изграждането на новото училище. След 30 години и три „Първи копки” от предходното управление, най-накрая децата ще имат мечтаното училище.

   Жители от с. Кръстава се възползваха от посещението, за да поставят въпроса за изграждането на 12 километров път  Кръстава-Грънчарица, който обслужва над 2000 души.  Премиерът пое ангажимент да бъде обследван и ремонтиран.

   Минстър- председателят увери всички, че на 15 септември ще дойде лично да пререже лентата на новоизграденото учебно заведение.

Вашият коментар