С богата празнична програма на 4 юли ще отбележим Деня на Велинград

0
199

С богата празнична програма на 4 юли ще отбележим Деня на Велинград

 

    Тази година емблематичните  „Велинградски празници на културата”, поради създалата се извънредна епидемиологична обстановка с страната, няма да бъдат така мащабни.Тържествено на 4 юли ще бъде отбелязан само Денят на Велинград. Тази година Велинград има значим юбилей- 70 години от обявяването му за национален балнеологичен курорт. Поради тази причина и празникът ще се проведе под мотото „Велинград благословен и вечен- 70 години национален балнеологичен курорт”.

   Гражданите и гостите на СПА столицата ще имат възможността да се насладят на богата и интересна празнична програма през целия ден.  

   Тя ще започне  сутринта с тържествена литургия. След това ще посрещнем нашите приятели от сдружение „За теснолинейката”, които са организирали пътуване „С малкия влак в Деня на Велинград”.

    В програмата са включени редица  интересни и традиционни мероприятия: парад-дефиле на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”, детското „Синьо лято“, Базар на занаятите, изложби, концерти на местните таланти, спортни състезания и изненади.

Вашият коментар