26 отбора по ориентиране от цялата страна се състезаваха за купа „Велинград“ и приз „Страхил Паланов“

0
198

     Два дни местността „Гергевана“ бе домакин на националното състезание по ориентиране за купа “Велинград“ и приз „Страхил Паланов“. В него се включиха 250 състезатели от 26 отбора от цялата страна, в 23 категории – по възраст,пол и трудност
В класирането за купа „Велинград“, което е отборно, първи с 35 точки се нареди отбор „Валди“ – София, втори с 18 застана отбор „Бегун“ от Варна“, а бронз взеха „Младост“- Благоевград с 15 точки. Медалите бяха връчени от г-жа Цвета Спасова от община Велинград и представители на спонсорите и организаторите на мероприятието.
     Специален жест бе направен към състезателите – група М60, защото последно Страхил Паланов се е състезавал именно в тази група. Всички получиха специално изработени тениски с лика на именития ориентировач.
     След известно прекъсване спортното събитие се провежда за втора поредна година, а велинградчанина Георги Карталов, който е технически ръководител, пое ангажимента състезанието да стане традиционно. Организатори са Българската федерация по ориентиране, община Велинград, с подкрепата на спонсори от Велинград и страната.

Вашият коментар