Пълна подкрепа за предложената от кмета Коев стратегия за развитието на футбола

0
1250

 На извънредно заседание на футболен клуб „Чепинец” в голяма зала на община Велинград беше решено футболния клуб да стартира в Югозападната лига и през новият футболен сезон. Срещата се проведе по инициатива на председателя на клуба д-р Костадин Коев, като в нея взеха участие деятели и фенове на отбора.

     1Първи думата взе градоначалникът и президент на футболния клуб- д-р Костадин Коев.

   „ Управителния съвет и ръководството на община Велинград заставаме зад развитието на детско – юношеския спорт, но мъжки отбор на Чепинец трябва да има. За мъжкия футбол няма да има нулева година. В началото ще ни бъде трудно, защото сезона за подготовка доста напредна, но въпреки това имаме капацитет да направим макар и кратка подготовка и да стартираме във „В група”. Остават две седмици до началото на първенството. Имаме възможност за това време да съберем отбор. Всички трябва да бъдат спокойни, че „Чепинец” ще има, имало го е и пак ще го има. Идеята и амбицията ни е с местни момчета да се поддържа един отбор от наши таланти, а не да плащаме на външни играчи, както е било досега. Ангажимента на Община Велинград за поддържането на отбора както и досега остава, но при ясни правила и строга финансова отчетност. Всяка една възможност за намиране на спонсор ще бъде използвана и търсена за напред.“

     На срещата присъстваха членове на 2Управителния съвет на клуба, сред които Виктор Йовчев, Спас Иванов – председател на областния съвет на Българския футболен съюз, заместник-кметът на община Велинград Сергей Кичиков и Красимир Узунов. Срещата беше уважена и от и почетният гражданин на Велинград Борис Чолев, като той заяви пред всички- „Футбол е имало във Велинград и пак ще има, това което новото ръководство на общината и кметът ни предлагат е правилното решение за футбола в нашият град.“ Повече от час продължи срещата на Управителния съвет на футболен клуб „Чепинец” с деятели и фенове на спорта. Взеха се важни и оперативни решения: Първата тренировка на Чепинец се проведе днес на 1 август от 09:30 часа на градския стадион във Велинград, където бе представен и новия играещ старши треньор на ФК „Чепинец” Николай Байряков.

Вашият коментар