Първи турнир по тенис за аматьори „Велинград и приятели”

0
2710

   На 17 септември, под патронажа на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се проведе Първи турнир по тенис за аматьори „Велинград и приятели”, организиран от  новосъздадения работнически спортен клуб „Хамлет Йовчев”- носещ името на известен от миналото на Велинград спортен деятел- с председател Неделчо Гарванов.

  Състезанието бе открито от почетния президент на българската федерация работнически спорт Костадин Пързулов.

  Участие в турнира взеха 22 състезатели от София, Пловдив, Пещера и Велинград, като в състезанието се включи и съпругът  на известната наша тенисистка Цветана Пиронкова-Михаил Мирчев. Запомнящо се бе и участието на зам. кмета на Община Велинград Атанас Палигоров, който достигна втората фаза на турнира.

  Турнира предизвика голям интерес y гражданите и гостите на Велинград.

 В неделния ден бяха излъчени и наградени финалистите. Наградите връчи кметът д-р Костадин Коев както следва:

Първо място- Марин Пашев

Второ място- Иво Кюрчиев

 Награда за най-атрактивен състезател спечели Тома Чонков, за най-възрастен състезател- Альоша Ковачев, а за най-отдаден на тениса,наградата отиде при Георги Чавдаров. Награда за феърплей получи  Щерьо Попов.

 Полуфинали- Марин Пашев отстрани Тома Чонков, а Иво Кюрчиев отстрани Щерю Попов.

 Почетния президент на БФРС г-н Пързулов, даде висока оценка за организацията на проведения тенис турнир и в знак на благодарност  връчи плакет на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев,  с пожелание другата година в турнира да има и международно участие.

Вашият коментар