След заседанието на ОЕК са предприети мерки срещу „инфлуенца” по птиците

0
640

     На 28.11.2016г.  от 10:00 часа в малката зала се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия. Официалният ветеринарен лекар на Община Велинград запозна комисията с протичането на „Инфлуенца“ по птиците и болестта Африканска чума по свинете (АЧС), начина на заразяване и пренасянето им по животните. Комисията прие превантивни мерки за този род заболявания на територията на общината. В тази връзка се обръщаме към всички граждани и гости да спазват предприетите мерки:

  1. При пътуване зад граница и при завръщането в страната не трябва да се внасят хранителни продукти, а при наличие на такива остатъците трябва да бъдат унищожавани на ГКПП.
  2. Да не се изхвърлят хранителни отпадъци на нерегламентирани места и места за отдих, които се обитават от диви животни.
  3. При разходка сред природата и откриване на болни и умрели птици или други животни на територията на Община Велинград, да уведомят кмета на населеното място и/или подадат сигнал на Зелен телефон 0359/5 21 10, както и на място в Общинска администрация – Велинград, находяща се на бул. „Хан Аспарух“ №35. Сигналите могат да бъдат подаване и на ел. поща:obshtina@velingrad.bg

Вашият коментар