В очакване на тържественото запалване светлините на Коледната елха

0
1055

    Както обеща миналата година, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, официалното запалване на светлините на Коледната елха ще се превърне в традиция. Тази  година приказното  Коледно дръвче на Велинград  ще грейне на площад „Николай Гяуров” на 8 декември от 17:30ч.

      Освен него, в празнична украса блеснаха и  сградата на Общинска администрация, пешеходната зона по бул. „Хан Аспарух” и центъра на Велинград.

     Празничния Благотворителен концерт „Коледен дар”, който е под надслов „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”, ще бъде в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която страда от Микроцефалия и се нуждае от оперативно лечение.

     В програмата са включени емблематичните за СПА столицата Младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”. Участие в празничния концерт ще вземат и „Хор на малките” при ЦПЛР- ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче”, които ще внесат Коледно настроение на присъстващите. Огненото момиче Дани Кирилова, ще стопли душите на зрителите в мразовитата вечер със своето огнено изпълнение.  Със словото на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, ще се даде старт на обратното броене, за тържественото запалване на Коледната елха, след което  ДЮАНПТ „Здравче Венче” ще поведат традиционно българско хоро около нея.

Вашият коментар