Коледната елха на Велинград грейна

0
2137
SAMSUNG CAMERA PICTURES

    За втора поредна година на площад „Николай Гяуров“  Коледното дръвче на Велинград грейна. Официалното запалване на светлините на празничното дръвче се превърна в традиция, както обеща  минала година кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.

     Празничния благотворителния концерт „Коледен дар“ е под надслов „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”. Той е в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която страда от Микроцефалия и се нуждае от оперативно лечение.

    На събитието присъстваха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев и тримата му заместници: г-жа Светла Томова,    г-н  Атанас Палигоров и г-н  Сергей Кичиков.

    Програмата бе открита от водещите Стефчо и Юлия възпитаници от театралната школа при  ЦПЛР- ОДК Велинград  с ръководител Иванка Дебелушина. Празничния концерт  започна с  Представителен младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”.  „Хор на малките” при ЦПЛР- ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче”, внесоха Коледно настроение на присъстващите.  Огненото момиче Дани Кирилова, стопли душите на зрителите в мразовитата вечер със своето огнено изпълнение.

    „ На всички граждани и гости желая мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни! А вие, мили деца да получите най-желаните подаръци! Нека светлината на празничното дърво огрее навсякъде –  в сърцата , в домовете  и в града ни!“ каза в словото си д-р Костадин Коев, като не пропусна да поздрави и българските студенти.

    Преди да започне обратното броене за запалването на светлините на Коледното дръвче, Кметът Коев награди с плакет Иван Ганев възпитаник на СУ „Кирил и Методий“. Плакета бе връчен за героичната постъпка на Иван, като е спасил живота на дете, което си било глътнало езика и е изпаднало  в шоково състояние.

    Зам.-кметът Светла Томова  подари торта, с топли и искрени пожелания, по случай рождения ден, на огненото момиче Дани Кирилова. Рожденичката  цяло лято се включваше безусловно в благотворителните концерти в помощ на нуждаещи се деца.

     След многото вълнения настъпи обратното броене и запалването на светлините на Коледната елха. Празникът завърши с традиционно българско хоро поведено от ДЮАНПТ „Здравче Венче”.

 

Вашият коментар