Повече от 150 двойки участваха в турнира по спортни танци за купа Велинград

0
2942

     На  25 март  под егидата на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев  се проведе Държавен турнир по спортни танци, купа Велинград „Dance & Spa”. Организатори на събитието бяха Община Велинград, ОП „СИП и ТИЦ”, ЦПЛР, БФСТ и КСТ „Импулс”.

     Кметът Коев официално откри турнира „ Купа Велинград“, като пожела успех на състезателите. Треньорите на КСТ „Импулс“ Мая Кондарева и Петър Милчев връчиха плакети, в знак на благодарност, на всеки един сътрудничил на клуба.

     Лично президента на Българската федерация по спортни танци г-н Иван Деспотов, уважи събитието. 10 съдии които са с най-високия лиценз в България, оценяваха състезателните двойки в Гала турнира.

      В състезанието бяха включени три кръга:  „Изгряващи звезди”- за некартотекирани танцови двойки и танцови формации, Държавен турнир „Dance & Spa” за всички възрасти и класове и Гала турнир за купа „Велинград”. Участие взеха повече от 150 двойки от 11 града в България.

      Финалистите бяха наградени от градоначалника д-р Коев, зам.-кметът Светла Томова, Директор на Дирекция „ХСД“ Марияна Зинкова, Директор на ЦПЛРК-ОДК-Велинград Катя Мирчева и Борис Станудин Директор на „СИП и ТИЦ”-Велинград.

      Повече от 15 години не се е провеждало такова събитие във Велинград. Организаторите от „Импулс“ се стремят да превърнат  Държавният турнир в Международен, който да се провежда ежегодно във Велинград.

 

Вашият коментар