В сряда се проведе първото заседание на Управителния съвет на ОУТР „Родопи“

0
698

      В сряда от 10.30 в областна управа Смолян започна първото заседание на УС на ОУТР „Родопи“, председателствано от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев. Съставът беше пълен с присъствието и на кметовете на общините Смолян, Доспат, Чепеларе, Маджарово, Ардино ,Куклен и на Председателите на туристически сдружения и организации на хотелиери и ресторантьори от Велинград, Смолян, Борино, Сърница и Девин. Министър Балтова определи за представител на МТ експертът Венелина Червенкова.

     За заместник председател на организацията единодушно бе избран кметът на община Ардино Ресми Мурад, а след кратки дебати за Изпълнителен директор  с 10 гласа „ЗА“ председателят на СХР-Смолян Георги Пампоров. На заседанието бе одобрен вида на печата и на бланката на организацията, както и проектобюджет. В приходната му част освен от членския внос се очаква и целево държавно финансиране, както и по ОП „Иновации и конкурентноспособност“. Министерството на туризма ще подпомага регистрираните организации за управление на туристически райони като осигурява средства за функционирането им, провежда проучвания, анализи, прогнози и обучения, както и  подпомага създаването на стратегии, рекламни кампании и т.н.

      Документите за регистрация на ОУТР „Родопи“ по Закона за туризма са вече подготвени и предстои тяхното внасяне, както и одобряването на Устава от Министъра на туризма.

Вашият коментар