Община Велинград отбележи Международния ден на предизвикателството и Деня на спорта

0
1375

     С днешното мероприятие ”Бъди активен, не агресивен”,  Община Велинград, съвместно с Българска асоциация “Спорт за всички”, МКБППМН, РУП- Велинград и ОП „СИП и ТИЦ”, отбележи Международния ден на предизвикателството и Деня спорта. Официалните лица, които уважиха спортния празник бяха председателят на Общински съвет Велинград  инж. Бельо Мандраджиев и г-жа Цвета Спасова директор дирекция „ИПТР”, която поднесе поздрав към всички участници от името на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев. Мероприятието бе открито с изпълнението на прекрасните момичета от  Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев” с ръководител Биляна Масларова.  С демонстрация  на хвърляне на топка в цел, въртене на обръч и скок от място, участие взеха  най- малките ученици от ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Неофит Рилски”, СУ „Васил Левски”, СУ”Методий Драгинов”-с. Драгиново, СУ „Христо Смирненски”- с. Света Петка и ЦНСТДМБУ-Велинград. Празничната програма продължи с красивите танци на младите спортисти от КСТ „Импулс“, както и със сладкогласното ангелче Михаела Нанова от ДЮВИШ „Звънче“, която с песента „Небесни близнаци“ поднесе своя поздрав към участниците.  Финал на мероприятието бе гимнастическата композиция „Обичаме те България“, представена от жените към СК „Здраве и дълголетие“ с методист Иванка Даскалова.

     С всички, които днес показаха своето желание  да спортуват, да прекарат един ден в движение, в забава и с компания, без разлика във възрастта, пола, здравния и социален статус, успяхме да покажем, че спорта е наистина за всички и за него възраст няма.

     Участниците в спортната проява получиха подаръци, подсигурени от Община Велинград, Българска асоциация „Спорт за всички” и Комисията за противообществени прояви.

     Във връзка с отбелязването на спортния празник, днес ОП „СИП и ТИЦ“  предоставя за свободно ползване Закрития плувен басейн за периода от 14.00ч. до 17.00ч.

 

Вашият коментар