ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

0
1448

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

 

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

 

     24  май   е   пламенен   и  бележит  ден, в който всички заедно тачим  силата  на  просветата и коленичим  пред  магическата  мощ  на писмото и четмото. За мен е чест, да Ви поздравя по повод този светъл празник-  Деня на българската просвета и култура и славянската писменост! Денят, в който прославяме делото на Кирил и Методий – онези войни на духа, които ни завещаха славянската писменост, превръщайки я в наш исторически белег!

     

24 май е един от най-почитаните празници от всички българи, защото е израз на Нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата на духовността, крепила ни в трудни времена!  Ден, в  който един народ отбелязва духовното си пробуждане и вечния си стремеж към усъвършенстване, чрез словото, образованието и науката.

На всички български учители и радетели  на словото, на всички деятели на културата и изкуството, пожелавам да бъдат истински ковачи на народната, духовна и морална просвета! Бъдете горди със своето дело, продължавайки да сеете семето на науката, нравственото  възпитание и образование! Пазете жив пламъка на българщината!

На Вас, скъпи ученици, пожелавам здраве, любов и гордост! Бъдете горди  със своите знания и стремежи! Обичайте своя род и език!  Бъдете отговорни млади българи!

Честит празник на хората на духа и писмеността, и на всички, които творят блага със своя интелект!

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

                                   

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ ОбС-ВЕЛИНГРАД

                                                                                           инж.Бельо Мандраджиев

Вашият коментар