ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА – 2017 г – ,,БЛАГОСЛОВЕНИ И ВЕЧНИ ”

0
9271

   

      Богата и колоритна програма за 45-те Велинградски празници на културата

      В периода 1-9 юли 2017 година ще се проведат 45-те емблематични  и традиционни за СПА столицата на България и Балканите „Велинградски празници на културата-2017”. В рамките на тържествата се отбелязва и Денят на Велинград.

     Подготвена е богата и колоритна програма наситена с изложби, пленери, театрални постановки, литературни вечери, парад – дефилета на духови и мажоретни състави, спортни турнири, улични танци, концерти на различни фолклорни състави, поп изпълнители и оперната прима Анета Барановска. Включени са още игри и забавления на плажа, както и базар на занаятите, художници ще рисуват тематични платна на улицата. Грациозните танцьори от КСТ „Импулс” и  латино вечер с Памбос  и  неговите танцьори от „Памбос денсинг център” ще направят истински фурор в центъра на Велинград.

     В първия ден от тържествата  Гражданско сдружение „За теснолинейката” са подели инициативата за пътуващо събитие „С малкия влак в Деня на Велинград“. За всеки желаещ да посети това приказно кътче в Западните Родопи и да стане част от пъстрата празнична програма, влакът  ще отпътува в 8:30ч. от гара Септември и ще пристигне на гара Велинград в 10:00ч. Пътниците ще бъдат посрещнати от игроорците на клубовете за народни танци „Росица” и „Надежда”, така всички ще имат възможността да се хванат на кръшно българско хоро.

     В тържествения концерт велинградските деца, ще Ви дарят своите добри сърца, участие ще вземат  Веселин Маринов, Трио „Сопрано” и талантливият велинградски славей Мариам Маврова.

     Пищна заря ще огрее пл. „Николай Гяуров”

 Програма – ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА –  2017 г – ,,БЛАГОСЛОВЕНИ  И  ВЕЧНИ ” 

Вашият коментар