КОЛЕДАРИ В НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ГОРСКО СТОПАНСТВО „ ХРИСТО БОТЕВ „ – ВЕЛИНГРАД

0
1390

     На Игнажден / 20.12.2017г. /, директорът инж. Стефан Шулев и неговите заместници, ученици и учители посрещнаха Коледарска дружина. За автентичното коледно настроение допринесе изпълнението на гайдаря Николай Лявов – ученик в професионалната гимназия.
      Гости на събитието бяха кметът на Община Велинград, д-р Костадин Коев, Мариана Зинкова – директор дирекция „ ХСД “ и Илиана Гешева – ст.експерт.
Коледарската дружина от клуб „Училище за театър” по проект „Твоя час” с ръководител госпожа Недялка Стефанова, пресъздаде традиционния обичай коледуване. Водени от своя Станеник коледарите благословиха за здраве, берекет и успехи своите директори, учители и съученици. 
        Господин Коев също прие благопожелание лично от Станеника.
      Като домакини директорът инж. Шулев и госпожа Ганчева спазиха традицията и дариха коледарите.
        Директорът разчупи обредния хляб и пожела здраве, успехи и благоденствие на целия екип в НПГГС „ Христо Ботев” и всички ученици.
         На коледното тържество бяха връчени наградите за първо, второ и трето място от ежегодния конкурс „ Коледна украса”. 
        Наградите за класиралите се на второ място връчи госпожа Зинкова, а тези, които се класираха на трето място бяха наградени от инж. Ани Чечева- дългогодишен учител в гимназията, която малко преди това получи специални поздрави и красива коледна звезда за своя рожден ден.
        Наградите за първо място бяха осигурени от Община Велинград и бяха връчени лично от д-р Коев с поздрави и пожелания към всички присъстващи. 
        Специални награди за заемане на призови места в национални и международни конкурси бяха връчени от ръководството на гимназията на Фатима Кейбашиева, Любен Дизов и Юсеин Кердаков.
     Коледното тържество в Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” завърши с красиво общо хоро под звуците на родопска гайда.

Вашият коментар