Във Велинград бе открито Европейско първенство по ски ориентиране

0
1756

     Велинград е домакин на Европейското първенство по ски ориентиране за мъже и жени и II част от Световната купа по ски ориентиране за младежи.

     Шампионатът бе открит с официална церемония на 3 февруари от 17:00ч. на пл.„Николай Гяуров“. Кметът д-р Костадин Коев приветства участниците с добре дошли и изказа задоволството си от това, че Велинград е избран за домакин на този престижен форум.

     Официални лица на откриването бяха зам.-кметът на Община Велинград Исмаил Моллов, проф. Атанас Георгиев-председател на Българската федерация по ориентиране, полковник Иван Маланов- представител на Министерството на отбраната, Орлин Пенев- бивш председател на БФО и Сикстен Силд от Естония представител на международната федерация по ски ориентиране.

     За трети път Спа столицата на Балканите посреща спортисти от толкова висок ранг. До сега тук са били провеждани две световни първенства по ски ориентиране през далечните 1977 и 1986 г.

     Над 300 участника от 19 държави ще премерят сили в различни дисциплини и възрасти. Трасетата, по които ще се състезават, са разположени от местността „Куртово“ посока Белмекен.

     Участие в празничната програма взеха Представителен духов оркестър и мажоретен състав при НЧ „Отец Паисий-1893“ „Димитър Мечев“ и ПДНЮАПТ „Здравче – Венче“ при НЧ „Васил Левски – 1904“. Церемонията по откриването на ЕП по ски-ориентиране завърши с традиционно българско хоро.

     На 6 февруари, отново на площад „Николай Гяуров“ от 17:00ч., ще бъдат наградени отличилите се спортисти, а на 8 февруари Европейското първенство ще бъде официално закрито.

 

Вашият коментар