Велинград отбеляза 96 години от рождението на Патрона на града

0
1279

     Тържествено бяха отбелязани 96 години от рождението на Патрона на Велинград-Вела Пеева.

     Възпоменателната церемония се състоя пред паметника на героинята на площад “Възраждане” в квартал Каменица.          Официални лица на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, зам.-председателят на ОбС Велинград Ирина Шумарова, общински съветници,  служители на Общинска администрация, учители, възпитаници на различни учебни заведения, граждани и гости.

     Възпоменателно слово държаха зам.-кметът Светла Томова и Председателят на НЧ „Васил Левски 1904“ Никола  Делиев.   След патриотичните изпълнения на прекрасните децата от „Хор на малките“ при  ЦПЛР-ОДК, последва церемонията по поднасяне на венци и цветя. В нея се включиха: Общинска администрация, ОбС Велинград, представители на политически партии, Исторически музей, дружество „Защита на Родопите“ „Дружба Родина“ „Бъдеще за община Велинград“, РК „Родопчани“ към НД „Традиция“, представители на  училища, читалища, исторически музей и граждани на Велинград.

     Мероприятието продължи с Възпоменателен концерт в памет на Вела Пеева, който се проведе в залата на НЧ „Васил Левски-1904“.

 

 

 

 

 

Вашият коментар