Кметът д-р Коев определи екипа, който ще подготвя честванията за трите годишнини

0
1337

     На 13 март в малка заседателна зала на общинска администрация Велинград се проведе работна среща във връзка с организацията и провеждането на честванията, по повод 70 години Велинград, 10 години СПА столица на Балканите, и 150 години туризъм в региона.

   На срещата присъстваха всички заместник-кметове Светла Томова, Атанас Палигоров, и Исмаил Моллов, Началникът на Районно управление на полицията, Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, архитектът на Община Велинград и служители на общинска администрация.

     „Изключително съм доволен, че има инициатива и желание за съвместна работа между институциите, Сдружението и обществото, за да отбележим годишнините подобаващо.”,каза д-р Коев.

     Изяснени бяха сроковете за поставянето на статуята на входа на града, поставянето на новите табели, както и премахването на неподходящите по местонахождение и вид. Решено бе подхода от гара Костандово до входа на Велинград да бъде озеленен, като ще се търси съдействие от АПИ.

     Да бъдат осветени короните на дърветата по бул.”Хан Аспарух”, да се освежи Централния минерален плаж, да бъде подновена маркировката по улиците, да се направи оглед на визията на фасадите, почистване, озеленяване и поддръжка на парковете, бяха само малка част от мерките, които ще се предприемат за обновяване на цялостната визия на града.

     Всеки втори и четвърти вторник от месеца ще се провеждат срещи за координиране и отчитане на възложените дейности.

     Обсъдени бяха и  предложенията на фирмата, която ще изготви програмата с конкретните събития за 1-ви и 2-ри септември.

 

Вашият коментар