Парка пред Кремъчна баня се превръща в Райско кътче

0
1115

     По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Инициативния комитет „Да поработим за Велинград” през месец май  2017 г., бяха предприети мерки за облагородяване  на пространството  пред  Кремъчна баня откъм булевард “Съединение”. Община Велинград се зае с нелеката задача да направи това занемарено и запустяло място в райско кътче за отдих и почивка, както за туристите, така и за гражданите на СПА столицата.

      Теренът бе почистен, премахнати бяха тежките железни огради, неподдържаните дървета и храсти бяха отрязани, боядисана бе и голямата цистерна на санитарно охранителната зона за минерална вода. Така се отвори гледката към старинната част на постройката на Кремъчна баня, чийто купол бе възстановен и цялата сграда осветена. Добре се вижда и красивата постройка на параклиса “Свети Живоприемен източник”.

         С настъпването на пролетта  дойде време и за озеленяване и зацветяване. Сметопочистващата фирма „КМД” ЕООД  предприе действия по засаждането на около 800 бройки различни храсти, дръвчета и цветя. За да придобие парка по-красив и завършен вид и да стане привлекателно място за всички ни, от фирмата ще  бъде извършено и затревяване.

     Кметът д-р Коев лично следи работния процес по облагородяването на парка.

     Желанието на общинското ръководство е Велинград отново да придобие облика на красиво и райско кътче.

 

Вашият коментар