С впечатляващ концерт ПАНПТ „Чепино” отбелязаха 65-тия си рожден ден

0
1094

     Легендата за  чепинската долина с музика и танц  разказа спектакълът  „Чепинския змей“  на 11 май  , който бе  гвоздеят в специалния концерт на ПАНПТ „Чепино“, с който танцьори  певици и музиканти  отпразнуваха своя 65 рожден ден.

    В историята на читалищното дело във Велинград за последните 30 години авторски спектакъл с подобна идея и визия не е правен.

      Музикално-танцовият спектакъл  разказа  легендата за създаването на Чепинското корито с похватите на музиката и танца припомни най-мистичната легенда, свързана с Чепинския край. По хореография на Аделина Пещерска бе пресъздадена легендата за водния змей, живял някога по тези земи, надхитрен от влюбения овчар и неговата любима.

       В празничната програма бяха включени още танцови изпълнения по хореография на главния художествен ръководител  на ансамбъла Боян Байраков, изпълнения  на мъжката фолклорна група и женския народен хор към ансамбъла  както и тъпанджийско надсвирване от музиканти наследници на едни от ветераните музиканти в ансамбъла   Румен Машев. Танцьорите ветерани, който през годините са формирали основния танцов състав на музикалната формация, предизвикаха бурни аплодисменти с изпълнението си.

    Организатори на събитието са ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1905”, със съдействието на Исторически музей- Велинград. Те изказаха специални благодарности  на кмета  д-р Костадин Коев, за подкрепата му за реализиране на целия юбилеен концерт. Проекта „Чепинският змей“ е подкрепен и от фондация „Пловдив 2019“ и е част от Програмата на „Пловдив -Европейска столица на културата 2019“.

   

   

Вашият коментар