Празници на минералната вода

0
1616

          С богата програма и интересни събития в продължение на три дни ще отбележим Празниците на минералната вода, Деня на детето и откриването на летния туристически сезон – 2018.
     На 31 май в 16.00 ч. ще бъде даден старта на станалата вече традиция лекоатлетическа щафета за купа „Велинград”. Тя ще започне от сп.”Паничките”, а финалът ще бъде на пл.”Възраждане” в кв.Каменица.
      На 1-ви юни от 10.30 ч. под надслов „Детство мое – приказка вълшебна”, на Централния минерален плаж ще бъде отбелязан Деня на детето с богата програма и безплатен вход за басейна за всички деца. Ще има демонстрация на рисунки върху вода, като всеки ще може да нарисува своята ебру картина. Със символичен старт в големия минерален басей ще бъде открит и летния туристически сезон – 2018.
     На 2-ри юни от 14.30 ч. в парк Вельова баня ще започне пешеходен инфо-тур за гостите на Велинград „Водата разказва”. Д-р Таня Беличенова и д-р Димитър Станчев ще разкажат за състава на различните извори и лечебните свойства на водите във Вельова, Кремъчна, Женска, Кална бани и извор Мизинка.

     Турът ще завърши с акустичен концерт на мъжка фолклорна група в Сярна баня.

Вашият коментар