На 7 юли стартира 46-тото издание на Велинградски празници на културата

0
2089

    Тази година емблематичните и традиционни „Велинградски празници на културата” ще стартират на 7 юли с празничен спектакъл „Аз обичам Велинград”. Тяхното 46-то издание ще продължи до 15 юли включително.

   Поради извършването на ремонтни дейности на централна градска част, тържествата ще се провеждат на сцена на паркинга на „Централ”.

   Гражданите и гостите на СПА столицата ще имат възможността да се насладят на богата и интересна програма през цялото лято.  Кулминацията на празниците ще бъде в първите дни на месец септември. Тогава градът ще отбележи 70 години от своето създаване и 10 години от получаване на приза „Спа столица на Балканите“.

     Празничната програма ще започне още сутринта на 7 юли с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „ За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”.  Следва откриване на седмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“. По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще представи интересна шоу програма.

    В рамките на Велинградски празници на културата-2018 община Велинград е предвидила богата и колоритна програма, която да задоволи предпочитанията на всички възрастови групи.       Сред  гост изпълнители ще са: на 8 юли невероятния ансамбъл „Българе” , на 9 юли Надя Тончева и ,,HOT CLUB DE PLOVDIV”,  на 10 юли поп-звездата, любимка на тийнейджърите Гери Никол ще зарадва своите почитатели, на 11 юли  на велинградска сцена ще се качат музикантите от група „Епизод” с техния рок театър „Аспарух-битката за Онгъла”, на 12 юли старозагорската трупа „Танца на вятъра” ще представи Спектакъл-шоу „Танц без граници”, на 13 юли зашеметяващата Поли Генова ще огласи Велинград, а на 14 юли невероятния ансамбъл „Чинари” ще представи  впечатляващ концерт-спектакъл.

     В програмата са включени редица  интересни мероприятия: парад на духови оркестри и мажоретни състави, пленер-живопис „С Велинград в сърцето“, детското „Синьо лято“, откриване на базар на занаятите, изложби концерти на местните таланти, литературни вечери и спортни състезания.

     Всички културни прояви във Велинград това лято, са посветени на 70-та годишнина от създаването на града и 10 години от получаване на приза „СПА столица на Балканите“.

     Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград, като тяхно естествено продължение са събитията включени в културния афиш за месеците : юли, август, септември.

          Организаторите  запазват правото си програмата за ВЕЛИНГРАДСКИ  ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА – 2018 г. да бъде актуализирана и променяна.

 

 

Вашият коментар