Д-р Коев се срещна с Н.П. д-р Наргиз Гурбанова, Извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България

0
1949

     Наргиз Гурбанова, Доктор на философските науки, Извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България, прие днес кмета на община Велинград д-р Костадин Коев. Д-р Коев е представил пред Нейно превъзходителство състоянието и възможностите за развитие на туристическа дестинация Велинград.

     От своя страна посланик Гурбанова е поискала да и бъде представена информация за балнеохотелите, както и за високопланинската спортна база „Белмекен”.

     На срещата е присъствал и депутатът и Главен секретар на БСФС г-н Димитър Манев, който е член на парламентарната „Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта”. Г-н Манев е изразил готовността си да помогне за построяването на спортна зала във Велинград.

     Посолството на Азeрбайджан е подготвило голяма изложба, с която представя страната си. Д-р Коев и посланик Гурбанова са се договорили за предстоящо посещение, при което изложбата да бъде представена и в нашия град.

    Нейно превъзходителство е информирала д-р Коев, че предстои заснемането на филм за България между БНТ и Националната телевизия на Азeрбайджан, като тя ще настоява Велинград да бъде включен в него, като СПА столицата на Балканите.

Вашият коментар