Велинградчанинът Петър Пунчев представи своята втора книга „Вие сте тук”

0
1290

На  28 юни от 17:30ч. в Художествена галерия „Цвета Шуманова”, известния радиоводещ Петър Пунчев, който е родом от Велинград представи своята втора книга „Вие сте тук”. 

          Широката публика добре познава Петър Пунчев като известен български радиоводещ и репортер, съосновател на нощния блок на програма „Хоризонт“ на БНР. Биографията му е много богата, а  неговия вроден талант, му е позволило да създаде книга, в която се срещат историята, изкуството, политиката, спорта, литературата и географията. Книгата завладява читателя със своите послания, затова тя се чете на един дъх. Авторът описва срещи и преживявания от пътуванията си в над 80 страни.

          „ „Вие сте тук“ е нещо, което виждаме в картите на големите градове. Заставате и там пише „Вие сте тук“ и вие знаете откъде да тръгнете и къде да се върнете. И тук аз вложих именно този смисъл,”- казва самият Пунчев за книгата. „Това са пътищата, които започват и тръгват от тази свещена точка. И в края на краищата има и нещо преносно, „Вие сте тук“ означава, че хората, който прочетат тази книга остават тук – при мен, в моето сърце”- добавя Пунчев.

Вашият коментар