Кметът на община Велинград разговаря с жителите на кв.Чепино

0
980

     В залата на читалище „Св.Св Кирил и Методий 1905“ кметът д-р Коев проведе първата от поредицата срещи-разговори с гражданите на Велинград. На нея присъстваха и двамата заместник-кметове Атанас Палигоров и Светла Томова.

     Кметът сподели, че предпочита директните разговори, за това какво е свършено и какво предстои, пред спекулациите, слуховете и неяснотите. Въпреки информацията, която общината предоставя на медиите, срещите с хората очи в очи са най-важни – няма неудобни въпроси, а лоши отговори, каза кметът, а подобен род дискусии са взаимно полезни.

     В началото д-р Коев напомни за тежкото финансово наследство от предишното управление в размер на 22 млн. лв дълг и какво се прави, за овладяването му – намалените задължения, оздравителния план, създадената финансова дисциплина и работеща администрация.

     От друга страна кметът представи рекордните за последните години привлечени средства в размер на близо 42 млн. лв, ремонтират се улици и се подменят водопроводи на повече от половин век, парковете се обновяват, градът е по-чист, по-светъл и по-сигурен.

     По-голямата част от инвестициите са от държавния бюджет и по европейски програми, общината също инвестира съобразно своите възможности. Най-голямото предизвикателство за кметския екип остава решаването на проблема с водата, който е натрупван близо четири десетилетия, а най –важното е правителствената подкрепа в тази посока и действията, които се предприемат към момента,тъй като предишното управление е пропуснало усвояване на средства в размер на 52 млн. лева за воден цикъл на града.

     След множество въпроси, свързани с „гьолчетата”, ремонта на улиците „8 март”, ”Никола Вапцаров”, парк Клептуза и бъдещето на града, кметът представи предварително пред жителите на квартал Чепино и бъдещата визия на Клептуза. За финансиране на проекта ще се кандидатства пред Фонд на фондовете .Предстои обществено обсъждане дали идейното предложение ще бъде одобрено и реализирано.

Вашият коментар