Нов кмет за един ден на Община Велинград

0
1080

     За пореден път Община Велинград бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден“.
     „Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на „Джуниър ачийвмънт – България“. Тя се провежда ежегодно на територията на 100 държави. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от различен тип в рамките на един ден.
Организирането на „Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз-образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношения.
      Днес възпитаници на СУ „Васил Левски“ заеха ключови позиции- на кмет, заместник – кметове и секретар, като ръководиха в рамките на един ден общинска администрация. Учениците от 9-ти и 10-ти клас имаха възможността да съпреживеят един работен ден от управлението на общинска администрация.
      Деветокласничката Илияна Гаджева, зае най-отговорния и важен пост в Общината, а именно този на кмета д-р Коев. Виктория Стамова пък прояви интерес към дейността на заместник- кмета Светла Томова.
Секретарят на общината Тодор Янков, запозна своя заместник Мариян Халачев със структурата на администрацията.
     Учениците на СУ „Васил Левски“ се срещнаха и с председателя на Общински съвет- Велинград, инж. Али Мареков, който ги запозна с работата на местния парламент.
Мария Петрова от 10-ти клас се представи достойно като репортер на вестник „Темпо“.
Младите мениджъри изказаха удовлетвореността си от преминалия работен ден. Следващата седмица те ще споделят със своите връстници впечатленията от работата в общинска администрация.
     Община Велинград насърчава и подкрепя инициативи свързани с успешната бъдеща реализация на младите хора и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Вашият коментар