Коледен спектакъл сътвориха ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1905”

0
824

       С невероятен Коледен спектакъл  самодейците от Образцово Народно Читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1905” зарадваха присъстващите в препълнената зала на читалището  на 18 декември от 18:30 часа.

       Кметът д-р Костадин Коев поздрави всички, като каза: „ В навечерието на Рождество Христово и настъпващата Нова 2019 година, когато е време за равносметка, добротворство и нови надежди, децата са тези, които ни дават силата да вярваме, че светът ще стане по-добър, а хората по-щастливи и спокойни. Нека с добра воля, здрав разум и общи усилия да направим живота в нашата община още по-добър! Нека Новата 2019 година ни донесе, преди всичко – здраве! Нека бъде една успешна година на нови желания и сбъднати надежди!”

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Атанас Палигоров, началникът на отдел „Хуманитарни и социални дейности” Марияна Зинкова и ст. експерт Илияна Гешева.

      За  празничното настроение се погрижиха Детски фолклорен ансамбъл „Чепинче”  с ръководител Аделина  Пещерска и Ели Саздова и Представителен състав за народни песни и танци „Чепино”. Те поднесоха на зрителите прекрасна плетеница от народни ритми и модерно изкуство.

 За пореден път културните институции и читалищата в община Велинград доказаха, че  винаги са били средища и пазители на българските традиции, където младите хора могат да се развиват и да ги пазят.

Голямо българско хоро се изви, не само на сцената, а и в цялата зала, с участието и на артисти и  публика. 

 

 

Вашият коментар