0
887

     „Знам кое е важно и какво искат хората“ – това заяви кметът д-р Коев пред присъстващите на отчетното годишно събрание на Клуб на инвалида „Зорница“

     Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев бе поканен да присъства на Годишното отчетно събрание на Клуб на инвалида „Зорница“. Той се обърна към хората с увреждания с думите:„За мен винаги е било удоволствие да съм сред вас! Винаги съм ви помагал и подкрепял и така ще бъде и занапред.“
     Г-жа Катя Славова – председател на клуба, благодари на д-р Коев за грижите и усилията, които полага за хората в неравностойно социално положение.
Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ г-жа Диана Кехайова също благодари на кмета, че е осигурил достъпна среда за хората с увреждания в институцията, която се налага да посещават често.
     Над 2400 са инвалидите в цялата община и във връзка с растящия им брой бе поставен въпросът за изграждане на Комплексен център за хората с увреждания. Кметът бе изключително коректен и изчерпателен в отговора си, като сподели, че това ще отнеме много време и по-добре е да се направи център за домашни грижи, тъй като за това има ресурс.
     „Въпрос на дни е да заработи Центърът за рехабилитация към Общинската болница, където хората с увреждания ще могат да се възползват от предоставените услуги и от него в бъдеще да се изпращат екипи до хората в нужда.“, каза д-р Коев и отчете като изключителен успех запазването на здравното заведение, въпреки дългогодишните апетити за приватизация. По проект за енергийна ефективност болницата ще бъде санирана и ще бъде направена топла връзка с рехабилитационния център. Предвидено е изграждане на минерален басейн към него. Предстои закупуването и на нова медицинска техника и скенер.
     Д-р Коев изрази задоволството си, че е успял да запази и съхрани Общинската болница, като същевременно не скри обидата и разочарованието си, че въпреки всичко, което прави за хората, получава неоснователни обвинения от недоброжелатели, които целят да разединят обществото.
    Той обясни, че нападките и коментарите в социалните мрежи, свързани с водоподаването, не отговарят на истината. „В района на петте улици, които се ремонтират ще има още малко проблеми и водата ще спира, но трябва всички да проявим малко търпение.“, каза д-р Коев и допълни:
     “Моята стратегия и политика е да се направи ремонт на най-натоварените улици и довеждащите артерии на града, като се подмени водопровода и след това се постави асфалтовата настилка.“
     Той каза, че трябва ясно да се разбере, че ВКТВ ЕООД само помага на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, в случай на авария. Навсякъде се подменят старите канцерогенни азбестови тръби, като по този начин се осигурява достатъчно дебит, спират се кражбите на вода и се мисли за здравето на хората.
     „Дълги години проблемите с водата бяха оставени без решение. Безвъзвратно бе пропиляна възможността за водния цикъл. Безводието ще бъде решено с изграждане на инфраструктура.“, каза д-р Коев и добави, че започва изграждането на клептузки водопровод от нов водоизточник.
     На въпрос за подписката, която тече за басейна в Чепино и „Терма“, Кметът заяви, че това е абсолютно некоректно, тъй като и двата басейна са частна собственост и е недопустимо, който и да било да има претенции към намеренията на собствениците.
     „Знам кое е важно и от какво имат нужда хората. Не деля града на квартали. Избрах правилната стратегия – да усвояваме европейските фондове, защото сметките на Общината са запорирани и съм с вързани ръце. И, въпреки тежкото финансово състояние, работим по всички направления – решаване на проблема с водата, образование, здравеопазване, инфраструктура, облагородяване, саниране на още 6 жилищни кооперации, изграждане на нова детска градина във Велинград и т.н.                 Продължавам да водя и големите битки за Клептуза и за Културния дом. Но, най-важното за мен е, че 95% от това, което съм обещал на хората преди 4 години е изпълнено.“, заяви д-р Коев.

Вашият коментар