На Гергьовден Велинград почете деня на храбростта и българската армия

0
484

     „Уважаеми съграждани, за мен е чест да ви приветствам по случай деня на Свети Георги Победоносец – Ден на храбростта и празник на Българската армия! Честит празник на всички, които носят героичното име Георги и на българите, които са свързани с българската войска. В този празничен ден, приемете моите най- искрени пожелания за здраве и благополучие! Нека Свети Георги Победоносец закриля всички и да ни дава вяра, сили и надежда за по-добро бъдеще! Честит празник!“.
  С тези думи кмета на община Велинград д-р Костадин Коев се обърна към гражданите, които дойдоха да почетат светлия християнски празник и да отдадат своята признателност и уважение към паметта на хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си през войните за правото на независимост, обединение и свободно съществуване на нашата родина.
   В съзнанието на българския народ армията винаги е била символ на военно мъжество и храброст. Тя е една от най-важните държавни институции, олицетворение на нашата независимост и сигурност.
     В приветствието си д-р Коев каза още: „Поздравявам днешните български офицери и сержанти от резерва и запаса, ветераните от войните за тяхната доблестна служба и за съхраняването на патриотичните ценности.“
     Венци и цветя пред паметниците в кварталите Лъджене, Чепино и Каменица бяха поднесени от името на Общинска администрация, Общински съвет Велинград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Исторически музей, както и от други обществени институции и граждани. В празничната програма взеха участие Младежка музикална формация към ЦПЛР-ОДК, ДФА „Чепинче“, ПАНПТ „Чепино“ и тамбурашка група към ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1905“.

Вашият коментар