Официално започнаха мероприятията за честванията на 130 годишния юбилей на ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий”

0
780

     Днес в Деня на Европа и Деня на победата официално започнаха мероприятията, които са част от честванията на 130 годишния юбилей на ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий”. 
     В 12.30ч в двора на училището бяха засадени туи в „Алеята на випуските”, а в 13.30ч. в НЧ „Отец Паисий-1893” се проведе Ден на руския език. На двете събития, като бивш възпитаник на училището, присъства г-жа Светла Томова зам.-кмет на Община Велинград. В своето приветствие към директорите, учителите и учениците тя каза: „Щастлива съм, че съм сред Вас на този празник, който събира на едно място много мотивирани млади хора, демонстриращи своите знания по езика и културата на Русия и ясно ни напомнят за културното и духовно единство на българския и руския народ. Уважаеми преподаватели убедена съм, че за пореден път ще дадете възможност за развитие на таланта и способностите на децата. На всички Ви пожелавам здраве, енергия, творчески успехи.”
      Мероприятията свързани с отбелязването на юбилея на училището продължават и в следващите дни, като официалното честване ще бъде на 11 май 2019г.

Вашият коментар