ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

0
472

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА 0ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

           Уважаеми дами и господа,

                         Уважаеми учители и ученици,

                                      Уважаеми просветни и културни дейци,

   

За мен е чест, да Ви поздравя по повод този възторжен и светъл празник, символизиращ  достойнството, традицията и духовността на НАШИЯ народ –  Деня на българската просвета и култура и славянската писменост! “ Напред! Науката е слънце…“ Нека е светло в сърцата Ви! Нека светлина озарява пътя Ви! Нека има гордост и достойнство в душите Ви, защото на този ден почитаме азбуката, която сме дали на света, и която е дала културна независимост на “вси славяни”. Това се нарича достолепие, българско самочувствие и възход!

 

            На всички български учители и радетели  на словото, на всички деятели на културата и изкуството  пожелавам  здраве, професионални успехи и самочувствие –  гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината! Вие носите искрицата от духа на предците ни и градите бъдеще, борейки се да не пресъхнат родовите корени!

На Вас, скъпи ученици, пожелавам здраве, любов, гордост и нови стремежи! Обичайте своя род и език!  Почитайте своята история! Човек трябва да пази своето минало, духът и своя корен, а в сърцето си да носи огъня на родолюбието, българската нравственост и традиции! 

 

Честит празник на хората на духа и писмеността, и на всички, които творят блага със своя интелект! Желая устрем и виделина в делата Ви!

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

Председател на ОбС-Велинград      

                                                /инж.Али Мареков/

Вашият коментар