Над 150 талантливи деца участваха в Десетия международен фестивал за популярна музика „Дъга над Клептуза”

0
1228

     От 28-ми до 30-ти във Велинград се проведе Десетият юбилеен международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и съвременни и характери танци „Дъга над Клептуза”.

     В трите фестивални дни, над 150 талантливи деца от 13 града представиха своите изпълнения. В музикалния празник участие взеха индивидуални изпълнители, дуети, вокални групи от различни възрастови групи и танцьори, които представиха  своя талант.

     В първия ден сцената на НЧ „Отец Паисий 1893“ бе огласена от великолепните изпълнения на децата, а фестивалът бе открит от зам.-кмета на община Велинград Светла Томова.

       През вторaта половина на фестивалния ден, на сцената на пл. „Николай Гяуров” се изявиха и показаха танцовите си умения формации и клубове от Велинград, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Смолян, Велико Търново.

       Почетното и безпристрастно жури на фестивала бе в състав – Васил Делиев, Светослав Лобошки и Хайгашот Агасян, а за танцовите формации- Цветанка Гавраилова и Димитър Кондаклиев.

     Тежката задача на журито бе да оцени най-добрите, въпреки че мнението на специалистите бе, че всички деца са се представили блестящо.

      „Гранд при” в юбилейното издание на „Дъга над Клептуза“  грабна Мария Божинова от Петрич.

        Голяма част от участниците бяха наградени от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

Вашият коментар